Pružite osjećaj sigurnosti svojoj obitelji

Dom je mjesto u kojem želimo da se osjećamo ugodno i sigurno. Vanjski utjecaji poput provale ili neželjenih posjeta narušavaju privatnost i uništavaju osjećaj sigurnosti. Bez obzira da li se radi o samostojećem objektu ili kućama u nizu, svaka od njih ima svoje specifične rizike.  Opasnosti također prijete i unutar samog doma. Pojava požara i poplave u kući može imati katastrofalne posljedice za ukućane i imovinu. Napredni sustavi tehničke zaštite smanjuju sve navedene rizike i opasnosti na minimum.

Ispravnom ugradnjom sustava protuprovale štitimo unutrašnjost objekta, a prema potrebi i vanjsku okućnicu od provalnika ili neželjenih posjetitelja. Brza reakcija sustava, pouzdanost u radu te dojava korisniku ili interventnim ekipama značajke su kvalitetnih sustava. Ovi sustavi mogu se dograditi dodatnim komponentama za upravljanje ili uzbunjivanje. Na primjer kod prodora vode uslijed pucanja vodovodnih instalacija, curenja plina, pojave ugljičnog monoksida u zatvorenim prostorima ili kod pojave dima kao posljedica požara.

Ugradnjom sustava videonadzora djelujemo preventivno i posljedično. Kamere su vidljive svakom prolazniku ili posjetitelju, a dodatno upozorenje o uspostavljenom videonadzoru daju jasnu obavijest da je prostor štićen ovom zaštitom. Zbog znanja da je mogući prekršitelj pod nadzorom, on većinom odustaje od neželjene radnje. U slučaju da se dogodio incident, korisnik lako provjeri arhivu snimki kako bi utvrdio uzrok ili prekršitelja.