Sustav video nadzora koristi se za prikupljanje informacija, prevenciju neželjenih ponašanja te zaštitu ljudi i stvari.

Video nadzor pomaže u prepoznavanju i otkrivanju počinitelja neželjenih ponašanja, zabranjenih radnji i kaznenih djela. Sustav video nadzora djeluje i preventivno jer odbija potencijalne počinitelje štetnih radnji. To je zatvoren sustav zaštite koji se sastoji od video kamera, veza kamera s monitorom i monitora koji prikazuje što se događa ispred kamera. Taj se sustav naziva i televizija zatvorenog kruga (CCTV), a signal s kamera se prenosi na jedno mjesto, što je važno zbog zaštite informacija. Današnja tehnologija omogućuje i prijenos signala na više mjesta, a podaci se u tom slučaju štite sustavom autorizacije. Korisnik sustava određuje tko može podatke koristiti.

Sustav video nadzora se može proširiti. Slika se može pohraniti i arhivirati, što je čine dostupnom za naknadne analize.

Ključni elementi sustava video nadzora jesu nadzorna kamera, koja procesira svjetlosne signale i šalje ih na distributivno mjesto, te digitalni video snimači i monitori. Kamere mogu biti fiksne i motorizirane. Fiksne kamere se koriste za nadzor prostora sa stalnim zbivanjima, poput vrata, prilaza, ulaza… Motorizirane kamere mogu mijenjati kut snimanja te mogu pokrivati kut od 360˚. Primjenjuju se u prostorima u kojima se praćenje aktivnosti često mijenja, poput knjižnica, banaka, kasina… Digitalni video snimači se koriste za arhiviranje snimki sa svih kamera spojenih na sustav. Snimači se postavljaju u zaštićene prostore i nadzorne sobe. Arhiviranje snimki se vrši na čvrste diskove, čiji kapacitet ovisi o broju kamera, rezoluciji snimke i željenom vremenu dostupnosti arhiviranog materijala. Treći važan element video nadzora čine monitori za praćenje štićenog prostora u stvarnom vremenu. Praćenje vrši zaštitar ili osoba zadužena za nadzor.

Tehnologije video nadzora se kontinuirano razvijaju, kako analogne tehnologije tako i IP sustavi.

 

  • Konstantan napredak u kvaliteti slike,
  • Visoka rezolucija i osjetljivost u uvjetima smanjene vidljivosti
  • Visokokvalitetna analogna ili IP tehnologija
  • Bežična komunikacija za povezivanje udaljenih hala ili prostora
  • Prepoznavanje osoba, registracijskih oznaka i zaboravljenih ili nestalih predmeta
  • Briga o zaštiti osobnih podataka i privatnosti korisnika
  • Osigurano zakonsko održavanje i ispravnost sustava

Javite nam se!

Zaštitite svoje poslovanje

Naši
korisnici

Temelj dobrog poslovanja čini zaštita poslovnih prostora od vanjskih utjecaja na poslovni proces, ljude i imovinu.