U današnje vrijeme potreba za zaštitom otišla je korak dalje. Sustavi video nadzora više nisu rezervirani isključivo za fiksne objekte koji posjeduju odgovarajuću infrastrukturu za njezino funkcioniranje poput kuća, zgrada i poslovnih prostora. Sve brži razvoj tehnologije pruža mogućnost prijenosa podataka na velike udaljenosti. Samim time i realizacija pojedinih rješenja tehničke zaštite dobiva sasvim novu dimenziju.

Opširnije...

Smart Home automatizacija je oblik tehničke organizacije nekog prostora gdje se veliki broj tehničkih sustava upravlja iz jedne centralne jedinice odnosno njezinog korisničkog sučelja. U praksi upravlja se sustavima kao što su hlađenje i grijanje, rasvjeta, kućanski aparati te sigurnosni elementi kao što su brave, prozori, rolete, vrata, interfoni, a sve u cilju da se pruža praktičnost, udobnost, energetska učinkovitost i sigurnost.

Opširnije...

Moderni digitalni sustavi video nadzora imaju višestruku prednost u usporedbi s analognim koji su im prethodili. Svejedno zahtijevaju promišljeno projektiranje i analizu kako bi se postigao optimalan omjer razine zaštite i troškova implementacije. Uz kvalitetne kamere, monitore i prateću infrastrukturu, najvažniju ulogu imaju digitalni video snimači (DVR) kao i njihovi mediji za pohranu podataka - tvrdi diskovi. 

Opširnije...

U današnjem tehnološko osviještenom svijetu, video nadzor je vodeći sustav tehničke zaštite kada je u pitanju sigurnost osoba i imovine. Tehnološka otkrića i ubrzan razvoj suvremene tehnologije na području informatike i digitalnog procesiranja silke i videa, značajni su za napredak kvalitete informacije koje pružaju moderni sustavi video nadzora.

Opširnije...

Kontrola pristupa karakteristična je za područje informacijske sigurnosti, te područje zaštite osoba i imovine. Osnovni cilj je sprječavanje neovlaštenog korištenja resursa koji se nalaze unutar štićenog sustava ili prostora. Sustav je također namijenjen za evidenciju ovlaštenih pristupa, odnosno daje uvid u zabilježene podatke o korištenju sustava kontrole pristupa.
 
Opširnije...

Sustavi vatrodojave imaju vrlo važnu ulogu u zaštiti osoba i imovine od potencijalnih velikih šteta koje može uzrokovati požar. Temelje se na što ranijem upozoravanju korisnika o nastalom požaru i zbog toga je bitna njihova pouzdanost i kvaliteta detekcije. Ako sustav vatrodojave ne ispuni zahtjeve, može dovesti do enormnih šteta i stradavanja ljudi, jer je kod svih požara vrijeme djelovanja, odnosno gašenja požara najvažniji faktor.
 
Opširnije...

Primarna funkcija alarmnog sustava je da otkrije i upozori korisnika na neovlašteni pristup u štićeni prostor. Sekundarna funkcija je odbijanje potencijalnog počinitelja u namjeri neovlaštenog pristupa u štićeni prostor svjetlosnim i zvučnim signaliziranjem. Svrha vanjske signalizacije je privlačenje pozornosti okoline na nastali događaj.

Opširnije...

Video nadzor je jedna od najpopularnijih i najraširenijih sustava tehničke zaštite koji se koristi preko sedamdeset godina. Zbog svoje empirijske osnove prikupljanja podataka, njegova primjena je višestruka i beskompromisna. Bilo da se radi o snimanju aktivnosti unutar vaše obiteljske kuće ili dvorišta ili praćenja rada proizvodnog procesa, svrha video nadzora je neupitna, vidjeti i uočiti bilo kakve nepravilnosti ili nepoželjne radnje.
Iako se u posljednje vrijeme video nadzor smatra kontraverznim sustavom zbog narušavanja osobne privatnosti, sustavi video nadzora imaju značajno više prednosti nego nedostataka.
 
Opširnije...